Nudlar med grönsaker och curry

Nudlar och grönsaker som ligger på en blå tallrik.

Ingredienser

  • 300g
    nudlar eller spaghetti (Zeina använder nudlar)
  • 500g
    wokgrönsaker
  • 1msk
    röd curry eller vanlig gul curry
  • 2klyfta(or)
    vitlök, finhackade
  • 1bit(ar)
    ingefära, finhackad
  • 0,5dl
    söt soja (ketjap manis funkar jättebra, kan ersättas med honung)
  • 0,5dl
    japansk soja (Zeina använder Kikkoman)
  • salt och peppar
  • 4msk
    matolja

Så lagar du

1. Tillaga nudlar enligt anvisningarna på förpackningen.

2. Hetta upp olja i en stor wokpanna eller stekpanna. Fräs curry, vitlök och ingefäran på medelvärme, ha koll så de inte bränns vid. Värmen får inte vara för hög. Tillsätt sedan grönsakerna, höj värmen och fräs under omrörning tills de blir genomstekta.

3. Vänd i nudlarna, båda sojasorter, salt och peppar. Vänd allting ordentligt och låt nudlarna tillagas med några minuter.

Dela det här receptet med dina vänner!