Raggmunk i våffeljärn

En grön tallrik med en våffla som garnerats med smetana, rom, rödlök och en dillvippa.

Publicerat:

Tillagningstid:

Visst kan man använda våffeljärn till annat än våfflor! Gör en härlig raggmunk, extra matig med rivna rotfrukter och toppa med lite lyxig topping och du får en riktig festvåffla till middag!

Ingredienser

4portioner

  • 800 g
    rotfrukter – ta hälften potatis och lägg till morot, rotselleri, palsternacka eller persiljerot
  • 3st
    ägg
  • 2dl
    vetemjöl
  • 4dl
    mjölk
  • ½tsk
    salt
  • 100g
    smör (till stekning)

Tillbehör

  • dl
    smetana
  • 1st
    finhackad scharlottenlök
  • 3msk
    forellrom
  • 75g
    grönkålsskott eller dillvippor
  • nymald svartpeppar
  • zest från 1 citron

Så lagar du

  1. Vispa ihop ägg och vetemjöl in en bunke. 
  2. Vispa i mjölk och salt.
  3. Skala och riv rotfrukterna. Krama ur eventuell vätska och blanda ner dom i smeten.
  4. Skira smöret: Lägg smöret i en kastrull. Låt smälta på låg värme utan att röra i kastrullen. 
  5. När smöret smält, häll försiktigt av det klara smörfettet och låt bottensatsen vara kvar i kastrullen.
  6. Hetta upp ditt våffeljärn till max. 
  7. Pensla ordentligt med det skirade smöret. 
  8. Klicka i raggmunkssmet och grädda tills de blir ordentligt gyllenbruna och frasiga

Dela det här receptet med dina vänner!