Raggmunk i våffeljärn

Publicerat:
2025-02-21Tillagningstid:
Visst kan man använda våffeljärn till annat än våfflor! Gör en härlig raggmunk, extra matig med rivna rotfrukter och toppa med lite lyxig topping och du får en riktig festvåffla till middag!
Ingredienser
4portioner
- 800 grotfrukter – ta hälften potatis och lägg till morot, rotselleri, palsternacka eller persiljerot
- 3stägg
- 2dlvetemjöl
- 4dlmjölk
- ½tsksalt
- 100gsmör (till stekning)
Tillbehör
- 1½dlsmetana
- 1stfinhackad scharlottenlök
- 3mskforellrom
- 75ggrönkålsskott eller dillvippor
- nymald svartpeppar
- zest från 1 citron
Så lagar du
- Vispa ihop ägg och vetemjöl in en bunke.
- Vispa i mjölk och salt.
- Skala och riv rotfrukterna. Krama ur eventuell vätska och blanda ner dom i smeten.
- Skira smöret: Lägg smöret i en kastrull. Låt smälta på låg värme utan att röra i kastrullen.
- När smöret smält, häll försiktigt av det klara smörfettet och låt bottensatsen vara kvar i kastrullen.
- Hetta upp ditt våffeljärn till max.
- Pensla ordentligt med det skirade smöret.
- Klicka i raggmunkssmet och grädda tills de blir ordentligt gyllenbruna och frasiga