Rainbow slaw

Publicerat:
2024-04-29Tillagningstid:
Så enkel och fräsch sallad som blir ännu godare dagarna efter. Gör en stor laddning så klarar du hela veckan.
Ingredienser
10portioner
- 0,5huvud rödkål
- 0,5huvud vitkål
- 3morötter
- 0,5purjolök
- 1dlpersilja, hackad (färsk eller fryst)
Dressing
- 0,75dlolivolja
- 3mskpressad citron eller lime
- 1vitlöksklyfta
- 1tsksalt
- 1tskchiliflakes
- Rostade sesamfrön (valfritt)
Så lagar du
- Finstrimla kål på mandolin, i matberedare eller med osthyvel. Lägg i kallt vatten så att den blir sköljd.
- Skala och strimla morötterna eller riv dem grovt.
- Skölj och strimla purjolök och blanda med avrunnen kål och morötter
- Vispa ihop samtliga ingredienser till dressingen. Häll den ovanpå grönsakerna och blanda väl. Förvara i kylen. Hållbarheten beror på hur hygienen är, med vältvättade händer och rena redskap bör den hålla minst en vecka i kylskåp.