Rostade primörer med citrondipp på inlagda citroner

Publicerat:
2024-03-25Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 600gsmå delikatesspotatisar eller färskpotatis
- 3-4späda morötter på knippe
- 1knippa(or)färsk lök
- 250ggrön sparris
- 1knippa(or)rädisor
- 1mskolivolja
- salt och peppar
Citrondipp
- 2dlsmetana
- 1inlagd citron (hittar du inte inlagda citroner går det bra med zest från en)
- 2mskhackad färsk rosmarin
- salt och peppar
- olivolja
Så lagar du
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Tvätta och dela potatisen i halvor. Skala eller skrubba morötter och skär i halvor eller kvartar.
- Lägg på en plåt tillsammans med potatisen. Ringla över olivolja, salt och peppar och vänd runt. Sprid ut på plåten och rosta i 15 minuter.
- Ansa och dela löken i kvartar. Bryt av den nedre delen av sparrisen och dela eventuellt en gång på längden. Ansa och skär rädisor på hälften.
- Blanda ner grönsakerna tillsammans med potatisen och rosta i ytterligare 10 minuter.
- Hacka inlagd citron fint och vänd ner i smetana tillsammans med fint hackad rosmarin. Smaka av med salt, peppar och lite god olivolja. Klicka här för att göra egna inlagda citroner.