Saffransflarn med kokos och punschkräm

Publicerat:
2024-11-26Tillagningstid:
Frasiga spröda goda flarn med smak av saffran. Goda precis som de är, men blir riktiga lyxkakor fyllda med punschkräm. De är helt glutenfria om du använder majsstärkelse i stället för vetemjöl.
Ingredienser
20 - 22portioner
- 50gsmör
- 0,5paketsaffran à 0,5g
- 1dlströsocker
- 1mskmajsstärkelse eller 1 msk vetemjöl
- 2krmbakpulver
- 3dlkokosflingor, 100 g
- 1stägg
Punschkräm
- 50gsmör, rumsvarmt
- 1dlflorsocker, 60 g
- 1stäggula
- 2mskpunch
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smält smöret i en kastrull. Finstöt saffranet med lite av sockret om det inte saffranen är finmald från början. Blanda ner det i smöret och rör om väl.
3. Blanda ner resten av sockret. Blanda majsstärkelse, bakpulver och kokosflingor och rör ner i kastrullen. Blanda väl och tillsätt ägget.
4. Klicka ut små klickar mycket glest på 2 plåtar med bakplåtspapper 20–22 små klickar på varje plåt. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter tills de flutit ut och börjar få lite färg i kanterna.
5. Låt dem svalna på plåten.
Punschkräm
- Rör smör och socker poröst med elvisp.
- Tillsätt äggulan och därefter punschen droppvis under vispning.
- Bred krämen på hälften av de helt avsvalnade kakorna och lägg ihop dem dubbla.