Sallad Marocko

Publicerat:
2024-04-17Tillagningstid:
En god och krispig sallad där dressingen sätter touchen och smakerna drar iväg till Marocko.
Ingredienser
4portioner
- 1huvud krispsallad
- 0,5huvud romansallad
- 0,25huvud savojkål
- 1gul morot
- 1kålrabbi
- 1majrova
- 1gurka
- 1knippa(or)mynta
- 1knippa(or)koriander
- 1knippa(or)persilja
- 1granatäpple
- 1dlrussin
- 1burk(ar)kikärtor
- 0,5dlsolroskärnor
- 0,5dlpumpafrön
- salt. peppar och chilipulver
Harrissadressing
- 2dlmajonnäs
- 1tskhonung
- 3mskharrissa
- salt och peppar
Så lagar du
- Skär krispsallad, savojkål och romansallad grovt och lägg i iskallt vatten
- Skala och strimla kålrabbi, majrova och morot lägg i iskallt vatten.
- Skölj kikärtorna ordentligt, låt rinna av och torka på hushållspapper.
- Plocka bladen från mynta, persilja och koriander, skölj och låt torka på papper.
- Fritera kikärtorna gyllene och låt dom rinna av på ett papper, krydda med salt och chilipulver.
- Rosta frön från pumpa och solros med salt och 1msk vatten i ugn på 180° i ca 7-8 minuter.
- Kärna ur granatäpplet. Skala, dela och kärna ur gurkan, skär i 2 cm bitar.
- Rör ihop dressingen.
Servering
- Ta en stor skål och börja med salladsblandningen i botten.
- Fyll på med de strimlade och skurna grönsakerna, plockade örter, russin, granatäpple och rostade frön.
- Häll på dressingen och blanda runt väl, servera i portionsskålar och toppa med rostade kikärtor, rostade frön, granatäpple och örter.