Smashad pannbiff i mustig gräddsås med bönpuré och frysta hela lingon

Publicerat:
2023-02-08Ingredienser
4portioner
- 500gnötfärs (gärna högrev)
- 1stgul lök
- 1mskmaizena
- 1/2dlmajonnäs
- 2mskkrossade torkade oliver
- 1dlriven hårdost (gärna Västerbotten)
- salt och peppar
- 4mskskirat smör att steka i
- 1dlfrysta lingon
- 2mskkalvfond
- 1mskportvin
- 3dlgrädde
- 1tsksocker (till lingonen)
Så lagar du
1. Blanda snabbt ihop nötfärs, majonnäs, maizena, salt och peppar i en bunke.
2. Forma till bollar och tryck till lite lätt med handen.
3. Lägg lök, oliver och ost ovanpå bollarna och tryck till dem i stekpannan så det blir biffar. Vänd biffarna, slå på portvin och fond samt grädde. Koka ihop såsen och lägg sedan ner de sockrade lingonen. Servera med bönpuré.