Smashad pannbiff i mustig gräddsås med bönpuré och frysta hela lingon

Pannbiff, sås, persilja och lingon på en vit tallrik.

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    nötfärs (gärna högrev)
  • 1st
    gul lök
  • 1msk
    maizena
  • 1/2dl
    majonnäs
  • 2msk
    krossade torkade oliver
  • 1dl
    riven hårdost (gärna Västerbotten)
  • salt och peppar
  • 4msk
    skirat smör att steka i
  • 1dl
    frysta lingon
  • 2msk
    kalvfond
  • 1msk
    portvin
  • 3dl
    grädde
  • 1tsk
    socker (till lingonen)

Så lagar du

1. Blanda snabbt ihop nötfärs, majonnäs, maizena, salt och peppar i en bunke. 

2. Forma till bollar och tryck till lite lätt med handen.

3. Lägg lök, oliver och ost ovanpå bollarna och tryck till dem i stekpannan så det blir biffar. Vänd biffarna, slå på portvin och fond samt grädde. Koka ihop såsen och lägg sedan ner de sockrade lingonen. Servera med bönpuré.  

Dela det här receptet med dina vänner!