Spröda kokosflarn

Spröda kokosflarn på en blå tallrik

Publicerat:

Tillagningstid:

Så spröda och goda, enklare än så här kan det knappast bli. Du gör allt i en kastrull och klickar sedan bara ut det på plåtar och gräddar. De är goda som tillbehör till desserter eller bara som en kaka till kaffet.

Ingredienser

40portioner

  • 50g
    smör
  • 3/4 dl
    strösocker
  • 3dl
    kokosflingor, 100 g
  • 1msk
    vetemjöl
  • 3/4tsk
    bakpulver
  • 1st
    ägg

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret i en kastrull. Ta bort från värmen och tillsätt sockret. Blanda kokosflingor, vetemjöl och bakpulver och rör ner i kastrullen. Blanda till sist ner ägget. Rör samman så att allt blandas.

3. Klicka ut 40 stycken små klickar med hjälp av två teskedar på plåtar med bakplåtspapper. Platta ev. till dem lite.

4. Grädda ca 9 minuter tills de fått fin färg. Låt kallna. Förvara i burkar med tättslutande lock.

Dela det här receptet med dina vänner!