Svampmacka med parmesan och löjrom

Publicerat:
2024-09-20Tillagningstid:
En smarrig kantarellmacka som inte går av för hackor, lyxa till den lite med en klick rom eller servera den utan löjrom för det är nästan lika bra.
Ingredienser
4portioner
- 200ggula kantareller
- 200gtrattkantareller eller svart trumpetsvamp
- 2stshalottenlök
- 1vitlöksklyfta
- 3msksmör
- 2dlgrädde
- 50gparmesan
- svartpeppar och salt
- olja till stekning
Till servering
- 4 skivorljust bröd (brioche eller levain)
- 1 stsilverlök
- 100glöjrom
Så lagar du
- Rengör de gula kantarellerna och dela ner i mindre bitar, finhacka löken och vitlöken.
- Stek kantarellerna på medelvärme med lite olja tills den stekt ur vätskan, tillsätt smöret och fortsätt steka tills svampen börjar få färg. Vänd ner den hackade löken och vitlöken och låt steka med i ett par minuter i de gula kantarellerna.
- Häll ner grädden och låt koka ihop hastigt, avsluta med finriven parmesan. Stek trattkantarellerna riktigt krispiga på låg värme i en egen panna, krydda med salt och peppar.
- Rosta eller smörstek brödet och bottna med de krämiga gula kantarellerna, toppa med de krispiga trattkantarellerna, hackad silverlök och löjrom.