Tonfisktartar med citrus

Publicerat:
2024-01-24Tillagningstid:
En elegant och smakrik förrätt att impa på gästerna med. Under vintermånaderna är citrusen som bäst och man kan hitta säsongsjuveler som pomelo i grönsaksdisken. Pomelo är en nära släkting till grapefrukt men mildare och mer inbjudande i smaken. Passa på att prova!
Ingredienser
4portioner
- 300gfärsk tonfisk (använd tonfisk som varit fryst i minst 2 dygn)
- 1dlfinhackad pomelo (eller rosa grapefrukt)
Citrusdressing
- 1mskfärskpressad citronjuice
- skal från ½ citron
- 1mskolivolja
- svartpeppar
- salt
Till garnering
- 3-4rädisor
- 2mskpistagenötter (rostade och skalade)
- 1påse(ar)ruccolasallad
- rostad lök
Så lagar du
- Vispa ihop ingredienserna till citrusdressingen i en stor skål.
- Skär tonfisk i tärningar (ca 3 x 3 mm).
- Skär bort skalet på pomelo och ta bort skinnet runt klyftorna. Skär fruktköttet smått.
- Blanda ner tonfisk och pomelo i dressingen och låt stå i kylen i ca 1 timme.
- Montera tartaren på tallrik med hjälp av en monteringsring eller forma som ”biffar”.
- Garnera med tunt hyvlade rädisor, finhackade pistagenötter och ruccola. Strö över rostad lök och ringla över lite extra olivolja och flingsalt.