Tortillabröd

Tortillabröd, kikärtor och rom på en gul tallrik.

Ingredienser

  • 4dl
    vatten
  • 9-10dl
    vetemjöl
  • 2msk
    rapsolja
  • 1,5tsk
    salt
  • 2tsk
    bakpulver

Så lagar du

15 st.

1. Blanda alla ingredienser och knåda degen smidig. Gärna 5 min för hand eller lite längre i bakmaskin.

2. Låt degen vila 10 min eller i kylen över natten. Dela sedan till 15 bitar, forma till små bollar och låt vila under bakduk i 10 min.

3. Kavla bröden tunna på ett mjölat bord.

4. Stek sedan i en riktigt varm stekpanna som du penslar med lite olja, ca 1 min på varje sida. Stek inte för länge för då blir de hårda. Pensla stekpannan med olja efter var tredje tortilla.

5. Håll bröden väl täckta under bakduk tills de svalnar. Förvara sedan i en plastpåse. Funkar utmärkt att frysas in, tinas bäst i en påse i rumstemperatur.

Dela det här receptet med dina vänner!