Ingredienser
- 4dlvatten
- 9-10dlvetemjöl
- 2mskrapsolja
- 1,5tsksalt
- 2tskbakpulver
Så lagar du
15 st.
1. Blanda alla ingredienser och knåda degen smidig. Gärna 5 min för hand eller lite längre i bakmaskin.
2. Låt degen vila 10 min eller i kylen över natten. Dela sedan till 15 bitar, forma till små bollar och låt vila under bakduk i 10 min.
3. Kavla bröden tunna på ett mjölat bord.
4. Stek sedan i en riktigt varm stekpanna som du penslar med lite olja, ca 1 min på varje sida. Stek inte för länge för då blir de hårda. Pensla stekpannan med olja efter var tredje tortilla.
5. Håll bröden väl täckta under bakduk tills de svalnar. Förvara sedan i en plastpåse. Funkar utmärkt att frysas in, tinas bäst i en påse i rumstemperatur.