Tunna pannkakor

En vit porslinstallrik med blått kurbitsmönster med pannkakor som garnerats med blåbärsgrädde och blåbärssylt.

Publicerat:

Tillagningstid:

Efter ärtsoppa ska det vara pannkakor säger traditionen. Och inte mig emot. Här får du mitt bästa recept som toppas med en fräsch blåbärsgrädde och som även kan ätas utan att föregås av ärtsoppa.

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    ägg
  • 4dl
    mjölk
  • 2dl
    vetemjöl
  • 1tsk
    salt
  • 2msk
    smör (smält eller 2 msk matolja - till stekning )

Blåbärsgrädde till servering

  • 3dl
    vispad grädde valfri fetthalt
  • 1 dl
    blåbärssylt

Så lagar du

  1. Vispa ihop ägg, hälften av mjölken, mjöl och salt tills det är väl blandat. Tillsätt resterande mjölk och smör/olja. Det går att hoppa över smör i smeten, men om du har en stekpanna som inte är instekt kan det fastna lite mer utan. 
  2. Låt gärna smeten vila en stund (10-30 minuter) innan du steker pannkakorna. Ibland gör jag den dagen innan och har den färdig i kylen. 
  3. Grädda pannkakorna i smör till de är gyllene på båda sidor.
  4. Servera med blåbärsgrädde eller om du föredrar något annat tillbehör. 

 

Blåbärsgrädde

  1. Blanda den vispade grädden och blåbärssylten lätt.

Dela det här receptet med dina vänner!