Tunna pannkakor

Publicerat:
2025-02-19Tillagningstid:
Efter ärtsoppa ska det vara pannkakor säger traditionen. Och inte mig emot. Här får du mitt bästa recept som toppas med en fräsch blåbärsgrädde och som även kan ätas utan att föregås av ärtsoppa.
Ingredienser
4portioner
- 4stägg
- 4dlmjölk
- 2dlvetemjöl
- 1tsksalt
- 2msksmör (smält eller 2 msk matolja - till stekning )
Blåbärsgrädde till servering
- 3dlvispad grädde valfri fetthalt
- 1 dlblåbärssylt
Så lagar du
- Vispa ihop ägg, hälften av mjölken, mjöl och salt tills det är väl blandat. Tillsätt resterande mjölk och smör/olja. Det går att hoppa över smör i smeten, men om du har en stekpanna som inte är instekt kan det fastna lite mer utan.
- Låt gärna smeten vila en stund (10-30 minuter) innan du steker pannkakorna. Ibland gör jag den dagen innan och har den färdig i kylen.
- Grädda pannkakorna i smör till de är gyllene på båda sidor.
- Servera med blåbärsgrädde eller om du föredrar något annat tillbehör.
Blåbärsgrädde
- Blanda den vispade grädden och blåbärssylten lätt.