Vitlöksfräst svartkål

Publicerat:
2022-11-01Tillagningstid:
Svartkålen är vacker, god och nyttig. Fräs i vitlök och servera till kött och fisk eller som en grönsaksrätt på en buffé. Vill man lyxa till den kan man sprinkla över rostade pinjenötter och hyvlad parmesan.
Ingredienser
4portioner
- 2klyfta(or)vitlök
- 2mskolivolja
- 1nypa(or)chiliflakes
- Cirka 200gsvartkål
- salt
- 1dlvatten eller vitt vin
Så lagar du
1. Strimla kålen, skär bort de grövsta stjälkstockarna innan.
2. Hetta upp olivolja. Skala vitlöksklyftorna och stek dem i oljan tills de fått lite färg. Ta ut ur pannan och tillsätt chili och svartkål. Låt fräsa en stund tills kålen mjuknar.
3. Salta lätt och häll över 1 dl vatten eller vin.
4. Låt puttra tills vätskan nästan helt kokat in.