Vitlöksfräst svartkål

Kål som ligger i en kul skål på ett bord

Publicerat:

Tillagningstid:

Svartkålen är vacker, god och nyttig. Fräs i vitlök och servera till kött och fisk eller som en grönsaksrätt på en buffé. Vill man lyxa till den kan man sprinkla över rostade pinjenötter och hyvlad parmesan.

Ingredienser

4portioner

  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • 2msk
    olivolja
  • 1nypa(or)
    chiliflakes
  • Cirka 200g
    svartkål
  • salt
  • 1dl
    vatten eller vitt vin

Så lagar du

1. Strimla kålen, skär bort de grövsta stjälkstockarna innan.

2. Hetta upp olivolja. Skala vitlöksklyftorna och stek dem i oljan tills de fått lite färg. Ta ut ur pannan och tillsätt chili och svartkål. Låt fräsa en stund tills kålen mjuknar.

3. Salta lätt och häll över 1 dl vatten eller vin.

4. Låt puttra tills vätskan nästan helt kokat in.

Dela det här receptet med dina vänner!