Yoghurtglass med honung

Glasskål med vit glass toppad med nötter och bär.

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    turkisk yoghurt
  • 2dl
    vispgrädde
  • 1tsk
    äkta vaniljpulver
  • 60g
    honung (3 msk) (ta mer om man vill ha sötare)

Så lagar du

  1. Lägg yoghurt, vispgrädde och vanilj i en bunke och vispa tills det blir krämigt. Vänd ner honungen.
  2. Om du har en glassmaskin, frys smeten i den innan du stoppar in den i frysen i ett par timmar. Om du inte har en glassmaskin, sätt in smeten i frysen i 5-6 timmar.
  3. Om glassen blivit hård, låt den stå framme i 30 minuter och vispa sedan den krämig med en elvisp, eller med vingen i en köksmaskin.
  4. Servera gärna med färska bär och lite mer honung och rostade nötter.

 

Dela det här receptet med dina vänner!