Quesedillas med tacoköttfärs och jalapeño

Publicerat:
2025-02-12Ingredienser
4portioner
- 8sttortillabröd (lite större modell)
- 4dlköttfärssås
- 2msktacokrydda (köp färdig eller gör egen)
- 1dlinlagd jalapeño
- 4dlriven mozzarella (går också bra med annan ost)
- 1kruk(or)färsk koriander
- 1stlime
- 1strödlök
- Salt och nymalen svartpeppar
- Neutral olja att steka i
Så lagar du
- Hetta upp en stekpanna med olja och fräs hastigt tacokryddan under omrörning, tillsätt sedan direkt köttfärssåsen och låt koka upp.
- Smaka av med salt och peppar.
- Låt köttfärssåsen svalna något.
- Strimla rödlöken tunt och lägg i en skål.
- Pressa limen över och krydda med salt.
- Krama rödlöken tills den är mjuk och låt stå.
- Lägg ett tortillabröd på en skärbräda.
- Fördela ca ½ dl köttfärssås över ena halvan av brödet och toppa med ca 2 msk riven ost.
- Hacka jalapeño och fördela på toppen i en mängd som passar tycke och smak.
- Krydda med salt och peppar.
- Vik över den andra halvan av brödet och pressa till med handen.
- Upprepa med resten av tortillabröden och stek dem i en stekpanna med lite olja i ca 1-2 minuter per sida, tills tortillan fått fin färg och osten smält.
- Skär quesedillasen i tårtbitar och servera med inlagd rödlök.