Quesedillas med tacoköttfärs och jalapeño

En grön tallrik med sju stycken quesedillas. Vid sidan om dessa ligger två chilifrukter och en klyfta lime samt inlagd rödlök. Till vänster i bildens förgrund syns två morötter.

Ingredienser

4portioner

  • 8st
    tortillabröd (lite större modell)
  • 4dl
    köttfärssås
  • 2msk
    tacokrydda (köp färdig eller gör egen)
  • 1dl
    inlagd jalapeño
  • 4dl
    riven mozzarella (går också bra med annan ost)
  • 1kruk(or)
    färsk koriander
  • 1st
    lime
  • 1st
    rödlök
  • Salt och nymalen svartpeppar
  • Neutral olja att steka i

Så lagar du

  1. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs hastigt tacokryddan under omrörning, tillsätt sedan direkt köttfärssåsen och låt koka upp. 
  2. Smaka av med salt och peppar.  
  3. Låt köttfärssåsen svalna något. 
  4. Strimla rödlöken tunt och lägg i en skål. 
  5. Pressa limen över och krydda med salt. 
  6. Krama rödlöken tills den är mjuk och låt stå.  
  7. Lägg ett tortillabröd på en skärbräda. 
  8. Fördela ca ½ dl köttfärssås över ena halvan av brödet och toppa med ca 2 msk riven ost. 
  9. Hacka jalapeño och fördela på toppen i en mängd som passar tycke och smak. 
  10. Krydda med salt och peppar. 
  11. Vik över den andra halvan av brödet och pressa till med handen. 
  12. Upprepa med resten av tortillabröden och stek dem i en stekpanna med lite olja i ca 1-2 minuter per sida, tills tortillan fått fin färg och osten smält.
  13. Skär quesedillasen i tårtbitar och servera med inlagd rödlök.  
     

Dela det här receptet med dina vänner!